2 Yıla Kadar Garanti
2 Yıla Kadar Garanti
Orijinal Parça Garantisi
Orijinal Parça Garantisi
Vade Farksız 6 Taksit
Vade Farksız 6 Taksit

Günümüzde, telefon kullanmak kadar önemli olan bir konu varsa o da telefonda kullanmış olduğumuz uygulamalara şifre koymaktır. Uygulamalara şifre koymamızın en temel sebeplerinden birisi; verilerimizin gizliliğini korumak ve kendimizi güvende hissetmektir.

 Artık hemen hemen bütün uygulamalara şifre koyabiliyoruz hatta bizim koyabilmemizin yanı sıra yani bizim tercihimizin dışında uygulamalar artık zorunlu olarak bizden şifre oluşturmamızı istemektedir. Çünkü akıllı telefonlarımıza yüklenen uygulamalar kullanıcılarının gizliliğine ve verilerin korunmasına önem vermektedir.

 

Sosyal medya uygulamaları, internetten girmiş olduğunuz web sitelerinin şifrelerinin hepsi iPhone’nuzun hafızasında depolanmaktadır. Daha önceden şifre depolama hatta depoladığı şifreleri görmek gibi bir özellik yoktu. Apple, yayınlamış olduğu güncellemeden sonra telefonunuzun ayarlarına girdiğiniz zaman telefonunuzda kayıtlı olan şifrenizi görmenizi hatta o şifreyi kopyalayıp başkalarına atmanıza imkân sağlamaktadır.

 

Bu güncellemeden önce, sadece telefonunuza yüklediğiniz Google Chrome'a kayıtlı olan şifreleri görebilmekteydiniz. Bizce akıllı telefonlara gelen en güzel güncellemelerden birisi de telefona kayıtlı olan şifreleri görebilme özelliği oldu.

 

Çünkü sadece telefondan değil artık bilgisayardan da o uygulamalara giriş yaparken de kayıtlı şifreye telefondan bakıp giriş yapabiliyorsunuz. Hatta MacBook kullanıyorsanız şifreler iCloud üzerinden eşleşiyor ve şifre girmenize gerek kalmadan uygulamaya ya da web sitesine giriş yapabiliyorsunuz. Peki iPhone’a kayıtlı olan şifreleri nasıl görebilirsiniz gelin beraber bakalım.

 

Telefonun ayarlarına girin. Ayarlar menüsünde yer alan parolalar kısmına tıklayın. Parolalar kısmına tıkladığınız zaman telefonunuz Face ID veya Touch ID doğrulaması yaparak size telefonunuzda kayıtlı olan şifreleri gösterecektir.

 

iPhone’da Kayıtlı Şifreleri Görme

 

Burada girmiş olduğunuz şifrelerin kayıtlı olduğunu ve bu şifrelerini size özel olması gerektiğini unutmayın. Yani güvenmediğiniz kişilere telefonunuzda kayıtlı olan şifreleri göndermeyin ve paylaşmayın.

 

Face ID özelliği cep telefonlara geldikten sonra; Apple'ın yayınlamış olduğu ve kullanıcıların hayatını kolaylaştıran bir güncelleme var. Bu güncelleme sayesinde herhangi bir web sitesi veya uygulamada şifre doldurmanıza gerek kalmadan Face ID veya Touch ID özelliği sayesinde otomatik olarak kayıtlı olan şifreyi telefonunuz doldurmaktadır.

 

Bu özellik gerçekten akıllı telefon kullanırken çok fazla sayıda, şifreli web site veya uygulama kullanan kullanıcıların hayatını oldukça kolaylaştırmıştır. Daha öncesinden bütün şifreleri tek tek girmek gerektiğini hatırlarsanız arada ne kadar bir fark olduğunu bu sayede anlayabilirsiniz.

 

Tek tuş ile kayıtlı olan şifreleri doldurmak telefonda büyük bir ergonomi sağlamaktadır. Apple'ın kimlik doğrulaması ile şifre doldurmayı sadece Face ID olan özellikli telefonlarına değil Touch ID özellikli telefonlarına da entegre etmesi gerçekten güzel bir güncelleme oldu. Eski nesil iPhone kullananlar da bu güncelleme sayesinde otomatik şifre doldurma özelliğinden yararlanmış oldular.

 

Şimdi de artık Face ID ve Touch ID ile uygulamalar kendilerini entegre etmekte ve bir parola oluşturmak yerine direkt olarak Face ID doğrulamasıyla uygulamalara giriş yapabilmektesiniz. Şu an için direkt olarak bu doğrulamayı yapan uygulama sayısı çok az fakat ilerleyen zamanlarda bu uygulamaların sayısının artıp artık kullanıcıların şifre oluşturmakla uğraştırmayıp uygulamaların da Face ID ve Touch ID doğrulamasıyla uygulamaya giriş yaptıracağını düşünüyoruz.

 

Çünkü Face ID ve Touch ID kullanarak uygulamalara giriş yapmak, uygulamaya şifre bulmaktan çok daha kolay ve ergonomik olmaktadır. Özellikle de şifrelerin oldukça çok çalındığı günümüzde siber güvenliğin büyük sorunlar oluşturabileceği uygulamalar için Face ID doğrulaması kesinlikle gereklidir.