0850 755 57 57
Teknofix
  • Hizmetler
  • Hakkımızda
  • Online İşlemler
  • Teknofix Dergi
  • Bize Ulaşın
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
‌
Teknofix

Teknofix Tamir Merkezi

Adres: Papirüs Plaza. Merkez Mah. Ayazma Cad. No: 37/42 34406 Kağıthane/İstanbul

0850 755 57 57
info@teknofix.com.tr
Hizmetlerimiz
Kurumsal
Gizlilik
Online İşlemler

Bizi Takip Edin

© Teknofix | 2011 - 2023 Tüm Hakları Saklıdır.
16 Haziran 2023

Samsung'un Hikayesi

Güney Kore’de kurulan Samsung, teknoloji alanında üretmiş olduğu ürünlerle dünya çapında otorite haline gelmiş çok uluslu elektronik şirketlerden biridir. Lee Byung-Chul tarafından kurulmuş olan şirketin geçmişi 1938 yılına kadar uzanmaktadır. Kurulduğu tarihte günümüzden farklı alanlarda ticaretini yapan şirket, ilerleyen yıllarda rotasını elektronik başta olmak üzere sanayi endüstrisine çevirmiştir.

Samsung, asıl başarısını tüketici elektroniğinde kazanmış olup günümüzde hayatın her alanında yaşamı kolaylaştıran ürünler üretmeye devam etmektedir. Ürettiği ürünlerle birlikte kendine has bir marka imajı oluşturan Samsung, özellikle uygun fiyata yüksek teknoloji sunmasıyla milyonlara hitap etmiştir. Akıllı telefon, televizyon, kişisel bilgisayar, tablet, klima ve daha birçok kategoride teknoloji dünyasına yenilik katmaya devam eden Samsung, kuruluş hikayesiyle de pek çok kişinin ilgisini çekmektedir.

 

Samsung'un Kuruluş Hikayesi

 

Günümüzde bir teknoloji devi olarak kabul edilen Samsung’un çıkış yeri Güney Kore’dir. 80 yılı aşan tecrübesi ve birikimiyle birlikte adından söz ettiren şirket 1938 yılının 1 Mart tarihinde resmen kurulmuştur. Lee Byung-Chul önderliğinde kurulan şirketin o dönemdeki sermayesinin, 27 dolara tekabül eden 30 bin won olduğu bilinmektedir. 40 kişilik mütevazi bir ekip sayısı ile faaliyetlerine başlayan Samsung, ilk olarak gıda sektöründe hizmet vermeye başlamıştır. Yöresel yemeklerin yanı sıra meyve ve sebze gibi ürünlerin satışını yapan Samsung, adını da Kore dilinde “üç yıldız” anlamına gelen kelimeden almıştır.

 

Tüm dünyayı etkileyen İkinci Dünya Savaşı, özellikle ekonomik yönden bazı sektörler için çeşitli fırsatlar doğurmuştur. Bu fırsatı gören Samsung, gıda ile birlikte tekstil sektörüne girmeye karar vermiştir. 1947 senesine kadar çeşitli sektörlerde faaliyetlerine devam eden şirket, bölgede meydana gelen Kore Savaşı ile birlikte şehrin güneyine taşınmıştır.1950’li yıllarda tekstil üretimlerine odaklanan Samsung, 1960’a kadar bu sektörde büyük başarılar elde etmiştir.

 

Teknoloji Devi Olma Yolunda İLerleyen Samsung

 

Samsung şirketinin günümüzdeki haline ulaşmasındaki en büyük pay, 1960’lı yıllara dayanmaktadır. Şirket, bu tarihten sonra yatırımlarını büyük ölçüde elektronik endüstrisine ve teknolojiye yatırmaya başlamıştır. Samsung bünyesinde kurulan alt şirketler ile birlikte marka, 1970’lerden sonra hızla büyümeye devam etmiştir. Samsung’un bu yükselişindeki önemli adımlardan biri de Suwon şehrindeki fabrikasında üretilen siyah beyaz televizyon olmuştur.

 

Samsung’un kuruluş hikayesindeki dönüm noktalarından biri olan siyah beyaz televizyon, şirketin ilerleyen yıllardaki bakış açısını da genişletmiştir. 1976 yılına gelindiğinde televizyon satışları yıllık bazda 1 milyon barajını aşmıştır. Çok kısa bir süre sonra Samsung, renkli televizyon üretimine başlamış ve çamaşır makinesi pazarını çeşitlendirmek için çalışmalarına hız vermiştir. Böylece şirket 1978 yılında toplamda 4 milyon televizyon satmıştır. 1980’de mikrodalga fırın ve telekomünikasyon donanımında da ilerleme kaydeden Samsung, üretim ağını da iyice geliştirmiştir. 1985’te Samsung, cep telefonu piyasasına girerek şirket vizyonunu farklı alanlara taşımıştır. Bu süreçte şirketin kurucusu Lee Byung-Chul’un vefatı üzerine Samsung, dört farklı gruba ayrılmıştır. 1990’lı yıllarda şirketin farklı alanlara ayrılması ile birlikte büyüme hızı da aynı oranla artış göstermiştir. Özellikle 1997’de meydana gelen Asya Ekonomik Krizi’ni en hafif hasarla atlatan Samsung, bu süreçte girdiği otomotiv sektöründen ayrılmıştır.

 

Dünyanın En Büyük Şirketi Seçilen Samsung

 

Farklı kollara ayrılan şirket, teknoloji alanındaki yatırımlarına Samsung Electronics ismiyle devam etmiştir. 1990 yılında Samsung, ilk notebook modelini piyasaya sürerek teknoloji dünyasına çeşitlilik kazandırmıştır. Bu yıllarda donanım üretiminin yanı sıra yazılım alanında da yatırımlar yapmaya devam eden Samsung, cep telefonu dünyasına girişlerinin temelini atmıştır. Çalışmaların sonucunda 2001 yılında SPH-i300 modeliyle Samsung, cep telefonu piyasasına giriş yapmıştır. Özellikle LCD teknolojisi üzerine yoğun bir çaba gösteren şirket, günümüzdeki akıllı telefon dünyasının bu hale gelmesindeki en önemli rollerden birini üstlenmiştir.

 

LCD panel üretimiyle ilgili sayısız Ar-Ge yatırımı yapan şirket, bu birikimini farklı alanlara yayarak televizyon sektöründe yenilikler oluşturmaya devam etmiştir. Bununla birlikte 2012 yılında dünyanın en büyük elektronik şirketi ünvanına sahip olmuştur. Özelikle telekomünikasyon sektöründe, hali hazırda var olan dev rakipleriyle rekabete giren Samsung, çok kısa zamanda dünya çapında ün kazanmıştır. Ürettiği cep telefonu ve notebook modellerinin bu kadar ilgi görmesinin altında yatan nedenler olarak ise kullanıcıların isteğine doğrudan cevap verebilmesi ve uygun fiyatlarla yüksek teknolojilerin halka sunulması gösterilmiştir. Bu da geniş kapsamlı gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin bir sonucu olarak Samsung’un başarısını göstermektedir.

 

Dünyanın en büyük bilişim devi IBM’den sonra en çok patent alan şirket olan Samsung, 2012 yılında yakaladığı 187.5 milyar dolarlık cirosu ile saygınlığını arttırmıştır. O dönem akıllı telefon pazarında Apple ve Nokia gibi güçlü rakiplerle mücadele eden Samsung, 2012 yılının son çeyreğinde pazar lideri olmayı başarmıştır. Hala teknolojinin birçok farklı alanında pazar lideri veya otorite kabul edilen şirketlerden biri olarak kabul edilen Samsung, dünyaya yenilik katmaya devam etmektedir. Samsung, günümüzde akıllı telefon, tablet, aksesuar, televizyon, soundbar, buzdolabı, mutfak aletleri, klima, elektrikli süpürge, monitör, bilgisayar ve taşınabilir hard disk gibi alanlarda üretimlerini sürdürmektedir.

 

Teknoloji dışında da faaliyetlerini sürdüren şirket, ağır sanayi endüstrisi alanında bilinen ünlü markalardan biridir. Samsung Heavy Industries ismiyle ana şirketin iştiraki olarak hizmet vermekte olup açık deniz platformları, rampa vinçleri ve gemi yapımı gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bir başka iştirak olan Samsung Engineering ise inşaat ve proje yönetimi alanında mühendislik hizmetleri vermektedir. Bununla birlikte kapalı devre televizyon sistemleriyle faaliyet gösteren Samsung Techwin de dünya çapında yakaladığı başarılarla adından söz ettirmeyi sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilecekler
2022 En İyi Bluetooth Kulaklıklar
En iyi bluetooth kulaklıklar ile 2022 yılında kesintisiz müzik keyfini siz de deneyimlediniz mi? Akıllı cihazlar ile uyumlu en iyi bluetooth kulaklık modelleri ile siz de dostlarınız ile rahatça görüşün.
Devamını Oku
Corning Gorilla Glass ve Türleri Nedir?
Corning Gorilla Glass, teknolojik cihaz ekranlarının daha dayanıklı olması için özel olarak tasarlanmış bir camdır. Beş farklı türü olan Gorilla Glass, geçmişten bugüne çok sayıda akıllı telefon ve tablet üreticisi firmanın tercihi olmayı başarmıştır.
Devamını Oku
Xiaomi’nin Hikayesi
Xiaomi, yalnızca akıllı cep telefonlarıyla kalmamış aynı zamanda mobil uygulama, dizüstü bilgisayar, televizyon, akıllı saat, kulaklık, spor bandı ve giyilebilir teknolojik donanımlara yatırım yapan büyük ölçekli bir firmadır.
Devamını Oku
Antutu Bencmark Nedir, Nasıl Puanlama Yapar?
Antutu, iOS ve Android işletim sistemine sahip olan akıllı cihazların performans değerlendirmesini yapan bir platformdur. Değerlendirme sırasında cihazlar, hemen hemen her alanda ve kulvarda karşılaştırılmaktadır.
Devamını Oku
Bulut Depolama Uygulamaları Hangileridir? Fiyat ve Avantajları Nelerdir?
Yeterli ve güvenilir bilgi depolamada taşınabilir ürünlerin başında gelen harddisk ve flash bellekler, günümüzde yerini Cloud (Bulut) adı verilen sanal depolama alanlarına bırakmaktadır.
Devamını Oku
Bluetooth Nedir, Ne İşe Yarar Hangi Versiyonları Vardır?
Bluetooth, kablo bağlantısını ortadan kaldıran kısa mesafe radyo frekansı teknolojisinin adıdır. 1994 yılında Ericsson firması tarafından cep telefonları ve diğer mobil cihazları kablosuz olarak birbirine bağlamak için geliştirilmiştir.
Devamını Oku
Bluetooth 5.2 Nedir, Avantajları Nelerdir?
Bluetooth kısaca, kablo bağlantısına ihtiyaç duyulmadan ve bunun yerine kısa mesafeli radyo frekansları aracılığı ile veri aktarımını mümkün kılan teknoloji olarak açıklanabilmektedir.
Devamını Oku
BBK Group Hikayesi (Oppo, Vivo, Realme, OnePlus)
BBK Electronics adıyla da bilinen BBK Group, asıl popülaritesini günümüzde ürettiği akıllı telefonlar ile elde etmiştir. BBK Group firmasının en bilinen markaları ise kısaca şu şekilde sıralanabilmektedir:
Devamını Oku
En İyi Mobil İnternet Tarayıcıları Hangileridir?
Geçmiş dönemlerde cihazlar yalnızca birkaç tarayıcıyı desteklerken günümüzde çok sayıda seçenek doğmuştur. Bu durum kullanıcılar için bir avantaj olsa da birçok kullanıcı hangi tarayıcıyı seçecekleri konusunda kararsızlıklar da yaşamaktadır.
Devamını Oku
DXOMARK Nedir? Neyi Puanlıyor?
DXOMARK Nedir ve Neyi Puanlıyor; Son birkaç senede dxomark adını sık sık duymuşsunuzdur. DxO, akıllı telefonların kamera performansını test eden bir endüstri standardıdır.
Devamını Oku
Hangi Markalar Hangi Arayüzleri Kullanıyor ve Avantajları Nelerdir?
Günümüzde cep telefonları için en sık kullanılan arayüzlerin başında iOS ve Android işletim sistemleri gelmektedir. Ancak bu durum, Samsung ve Apple gibi büyük firmaların arasına eklenen Huawei ile Xiaomi gibi markaların eklenmesi ile değişime uğramıştır.
Devamını Oku
Nokia Hikayesi
Nokia, 1865 yılında ve Finlandiya’da kurulmuştur. Nokia’nın ana merkezi, Finlandiya’nın Espoo şehrinde bulunmaktadır. Ancak şirketin asıl kökleri, Pirkanmaa’nın Tampere bölgesinde yer almaktadır. 
Devamını Oku